Mer om…

Styrketräning

Regelbunden styrketräning är bra för hälsan samt bygger upp din kropp. Styrketräning handlar om att vid träning överbelasta dina muskler, därefter låta dem vila ett kort tag för att sen belasta musklerna om igen. Att belasta musklerna hårt är lite av syftet med styrketräning. Om du är nybörjar kan du ta det lite lugnare, men ha som mål att öka intensiteten och belastningen successivt. Styrketräning gör att du tränar upp styrkan i huvudsakligen muskler men även skelett, senor och ligament.Styrketräning
Det är aldrig för sent att börja styrketräna om du så är ung eller gammal. Det bästa är att försöka ha som mål att träna minst 1 – 2 gånger i veckan, gärna 2 gånger, gärna mer om du har tid men även 1 gång i veckan ger resultat. Det är även vanligt att man kombinerar både maskiner och fria vikter när man tränar. Redan efter en månads träning kan man uppnå så positiva personliga träningsresultat så att du inte vill släppa styrketräningen till något pris. Att få till större förändring i muskelmassa tar längre tid, men du får ändå ganska snabbt ta del av de positiva kroppsliga fördelarna som styrketräning innebär.
Det är därför kul att se att det bara inte bara är yngre folk som tränar styrketräning utan att även ett flertal medelålders och pensionärer har fastnat för denna träningsform. Det är inget svårt att börja, oftast tar du bara en provlektion med en instruktör som sen ger en de instruktioner du behöver samt föreslår ett personligt träningsprogram. Efter det är du i gång på egen hand. Det kan inte vara enklare!
Välkommen!

BodyPump/Les Mills

BodypumpBodypump är en styrkeinriktad träningsform där fria vikter och stång används för träning till förkoreograferad musik. Deltagarna kan själva reglera tyngden genom att avlägsna eller lägga till vikter.
Passet är perfekt för både män och kvinnor som vill träna igenom hela kroppen på en timme. Att Bodypump är enkelt gör det lätt att komma igång. Effektiviteten gör att du snabbt märker resultat.
Välkomna!

Cirkelträning

Cirkelträning

Cirkelträning är en allsidig träning med olika stationer där man utövar olika övningar som blandas med styrka,
balans och kondition. Momenten varvas med pulshöjande övningar.  Du tränar effektivt och snabbt upp din styrka, kondition, balans och koordination.
En av fördelarna med Cirkelträning är att individen själv avgör hur hårt man vill träna.
Denna typ av träning med mycket komplexa övningar kombinerat med kondition och styrketräning kan rekommenderas mycket väl som bra alternativ till din vanliga träning. Även som kompletterande styrkesmidighet och uthållighetsträning för andra idrotter är denna träningsform ypperlig.
Träningen sköts av Maria Thor.
Välkomna!

Zumba

Zumba

Dansbaserad gruppträning för alla till huvudsakligen latinamerikansk musik men även internationella poplåtar. De fyra grundrytmerna är salsa, reggaeton, merengue och cumbia.
Alla dansar efter sin egen förmåga för det viktigaste är att ha kul! Både hög- och lågintensiv träning.
Passet passar alla i olika åldrar och med olika förutsättningar. Var beredd att svettas! Passar både nybörjare och vana deltagare. Shake it until you make it!

Zumba Fitness

I Zumba Fitness kombinerar vi latinamerikanska rytmer med enkla danssteg som ger dig den träning och kondition du önskar dig. Den livliga musiken och otvungna stämningen gör att folk som kommer för träningens skull, men stannar för festen. Här finns inga krav på perfektion, allt du gör är RÄTT. Sjung med, skaka på allt du har och framför allt:
Välkomna!

Bodybalance/Les Mills

BodyBalance är en perfekt blandning av Yoga, Tai Chi och Pilates som bygger upp din styrka, ökar din rörlighet och lämnar dig i harmoni och balans.
Du förbättrar din rörlighet, balans, hållning , ökar din koncentrationsförmåga och mentala närvaro pga av att passet hålls i lugnt tempo och fokus ligger på övningarna.
Välkomna!


LES MILLS CXWORX® 30

Ett effektivt pass på 30 minuter med fokus på bålmuskulaturen. Ett skadeförebyggande pass där du tränar funktionell styrka som stärker hela din kropp.
Det största arbetsverktyget i CXWORX® är kroppen men du använder också gummiband och viktplattor.
Liksom alla Les Mills program, släpps var tredje månad ny musik och koreografi

Spinning

Konditionsträningen som är både svettig & energifylld – på spincykel
Du tränar på en spincykel, där det är du själv som väljer och reglerar motståndet. Du bestämmer hur lätt eller utmanande det blir för dig. Instruktörern guidar dig genom passet och peppar dig igenom olika positioner som ett spinpass innehåller sittande och stående. Allt för att variera träningseffekten. Spinning ger dig effektiv konditionsträning som ger varierande träningseffekter: snabbhet, uthållighet och styrka.

STRONG Nation® 60,30

I Strong Nation använder vi den egna kroppen som redskap för att träna upp vår styrka och smidighet. Även i detta är pass använder vi oss av musiken för att driva träningen framåt.
Passet är uppdelat i 4 avsnitt, förutom uppvärmning och stretch, under vilka vi stegvis eskalerar intensiteten på övningarna.
Övningarna är också uppdelade i tre nivåer, för att passa alla motionärer – från nybörjaren till den vane motionären till super-ninjan! Du väljer din egen nivå utifrån dina förutsättningar och vi peppar varandra genom ett svettigt och utmanade pass!